Salutacions rockers 🙂

Aquest cap desetmana he escrit un article a la Viquipèdia sobre la marca de gutarres Chapman Guitars, bones guitarres a bon preu. Aquí us en deixo l’enllaç i el codi per si me’l borren. Espero que us agradi 😉

Elmeu nom d’usuari a la Viquipèdia és “Jaume Casanova”i la última modificació per part meva va ser el 13/05/2016 a les 16:46.

L’article: https://ca.wikipedia.org/wiki/Chapman_guitars

El codi:

{{FR|data=maig de 2016}}

[[Fitxer:ChapmanGuitars Logo.png|thumb|240x240px|Logo de la companyia.]]

”’ChapmanGuitars”’ és una comanyia de gutarres elèctriques amb seu a Gran Bretanya, fundada i capitanejada per RobChapman (personatge popular a Youtube), amb l’especial distintiu de que les característiques dels models que surten al mercat són escollides pels seus subscriptors via votacions online. La seva filosofia és de fer guitarres de la més alta qualitat possible amb un presupost assequible, cosa que fa que siguin una bona base per fer modificacions.

 

== Història ==

El primer model de la marca va ser la ML-1, amb cos de caoba amb un estil Stratocaster i un claviller invertit i negre. Es fabricava a la Xina (per abaratir costos) i portava pastilles fetes als Estats Units segons les especificaciions del propietari, amb un preu inicial de 385€ (299£) a la primera ronda de producció, però amb la segona es va poder reduir fins a 255€ (199£). Al cap de poc que la guitarra sortís al mercat, els compradors es queixaven d’un mal treball de trasts i d’un mal acabat general en la guitarra.

 

Degut a aquest mal control de qualitat la seu de producció de ChapmanGuitars va ser traslladada a World Musical Instruments, a Corea del Sud. Des d’allí es van començar a produir de nou la ML-1, la ML-2, els models signature i la resta de guitarres de la companyia.

 

== Models ==

 

=== Standard series ===

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-1/ ML-1] ====

[[Fitxer:ML1 Black.jpg|thumb|ML-1 en acabat negre brillant.]]

Guitarra tipus Stratocaster amb configuració HSS, cos de caoba, màstil d’auró i pont tipus hardtail. Acabats: negre mat, caoba natural, freixé natural, sunburst i negre brillant.

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-2/ ML-2] ====

Guitarra tipus Les Paul amb configuració HH, cos de caoba, màstil d’auró i pont fixe tipus Gibson. Acabats: negre brillant, cirera fosca, caoba natural i sunburst.

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-3-traditional/ ML-3 Traditional] ====

Guitarra tipus Telecaster amb configuració SS, cos de freixé de pantà, màstil d’auró i pont fixe tipus 3 saddle bridge. Acabats: freixé natural i blau.

[[Fitxer:ML-3 Modern natural.jpg|esquerra|thumb|294x294px|ML-3 Modern amb acabat de caoba natural]]

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-3-modern/ ML-3 Modern] ====

Guitarra tipus telecaster amb configuració HH, cos de caoba, màstil d’auró i pont fixe tipus 6 sadle bridge. Acabats: caoba natural i negre mat.

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-7-s/ ML-7S] ====

Guitarra exacta a la ML-1 amb les excepcions de que té 7 cordes, cos de freixé de pantà i construcció amb el màstil a través. Acabats: freixé natural.

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-7-t/ ML-7T] ====

Guitarra exacta a la ML-3 Modern però amb cos de freixé de pantà, construcció amb el màstil a través i 7 cordes. Acabats: freixé natural.

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/mlb-1/ ML-B1] ====

Aquest producte marca la diferència amb la resta, és un baix. Cos de bubinga, construcció amb el màstil a través, diapasó de wenge i configuracció HH. Acabats: bubinga natural.

 

=== Hot rod series ===

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-1-hot-rod/ ML-1 Hot Rod] ====

[[Fitxer:ML-2 Classic.jpg|thumb|239x239px|ML-2 Classic]]

Una ML-1 però amb cos de freixé de pantà, pont Floyd Rose i una Humbucker en posició de pont (configuració H). Acabats: freixé natural.

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-1-norseman/ ML-1 Norseman] ====

Una ML-1 amb els distintius de que té cos de caoba, configuració HH i pont Floyd Rose. Acabats: StrandhuggRød, MidgardsormenSvart i MidgardsormenRaw.

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-1-pro/ ML-1 PRO] ====

Una ML-1 amb dues singlecoils i una humbucker Seymour Duncan (donfiguració HSS) i cos de noguera. Acabats: noguera natural.

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-2-classic/ ML-2 Classic] ====

Una ML-2 amb dues humbuckers Seymour Duncan (configuarció HH). Acabats: daurat.

 

=== Signature Models ===

[[Fitxer:ChapmanGhost Fret.jpg|thumb|243x243px|Ghost Fret en blau mat.|esquerra]]

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ghost-fret/ GhostFret] ====

Model signatura del creador de la companyia, RobChapman. Guitarra tipus Explorer, amb cos de caoba, màstil d’auró i amb construcció a través, configuració HH i pont fixe. Acabats: negre mat, blau mat i auró natural mat.

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-1-bea/ ML-1 BEA] ====

Model signatura de RabeaMassaad, personatge de YouTube i guitarrista solista de Dorje. Una ML-1 PRO amb pastilles Seymour Duncan i cos d’alnús. Acabats: Quiltedmapleveneerwithwaxfinish.

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-1-cap10/ ML-1 CAP10] ====

Model signatura del Captain Lee Anderton, personatge de YouTube i propietari d’Andertons Music Co. És una ML-1 amb pastilles Seymour Duncan amb configuració HSH. Acabats: blanc amb pick guard de “closca de tortuga”, negre amb pick guard negra.

 

==== [http://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml-3-rc/ ML-3 RC] ====

Segona guitarra signatura de RobChapman. Consta d’una ML-3 dotada de dues humbuckers, amb apariència de singlecoils (configuració HH) i cos i màstil de caoba. Acabats: negre mat i cirera mat.

 

== RobChapman ==

[[Fitxer:YouTubeRob Chapman.png|thumb|259x259px|Video del canal de RobChapman. A l’esquerra RobChapman, a la dreta “TheCaptain”.]]

RobChapmann, a més a més de ser el propietari de ChapmanGuitars, és un personatge molt famós a [https://www.youtube.com/user/RobChappers YouTube] (actualment ha sobrepassat els 400k subsriptors) on penja videos amb col·laboració de Lee Anderton, més conegut com “TheCaptain”, i [https://www.youtube.com/user/rabeaafro RabeaMassaad] des de l’any 2006.

 

El contingut es basa en proves o “reviews” de material musical, generalment guitarres, amplificadors i efectes, donant-li un toc d’humor sofisticat, cosa que els aporta el seu característic distintiu, tot i que també penja algun que altre videoblog. Hi ha qui els compara amb el mundialment famós programa d’automoció Top Gear, però en el món de la música. Cal dir que els vieos són el anglés.

 

El material utilitzat en les reviews es cedit per [http://www.andertons.co.uk/ Andertons Music Co]., centre comercial musical britànic. Allí també és troba el set de rodatge i on graven videos (fora del set). [http://www.andertons.co.uk/brands/bid14484/chapman-guitars.asp#1463150222292page-1 Anderons Music Co]. distribueix guitarres Chapman.

 

RobChapman també és cantant i guitarrista rítmic de la banda [http://www.dorje.tv/ Dorje], on també n’és membre RabeaMassaad. La banda fa servir guitarres i baix de la marca ChapmanGuitars.

 

[http://www.victoryamps.com/ VictoryAmps], marca d’amplificadors, té un capçal signature de RobChapman.

 

[[Categoria:Empreses]]